Úvod | Aktuálně | Výuka | Úspěchy | Přijímačky | Fotogalerie | Fórum | Projekty | Různé | English
O škole    Stránky    Ostatní    Sovy    Burza    Kladno    KMD    
O škole
Zde se můžete vyjádřit k veškerému dění ve škole...

Vložit nový příspěvek

Vložit nový příspěvek

              

Zobrazení příspěvků

21. 6. 2010, 8:35
:-) adéla chudobová (gymnasiumkladno cz alt64 adela chudobova)
K díkům se připojujeme i my. Naše velké díky patří obětavým dramatickým umělcům, kteří (i když občas s velmi sporým publikem)s nadhledem a vtipem sobě vlastním obstarali kulturní a divadelní zážitek všem návstěvníkům 110.výročí!!! O vítězství v soutěži viz aktuality ;) Všem zúčastněným, i těm odmaturovaným, které budeme postrádat, velmi děkujeme, a spokojení diváci se mohou v září těšit na naše představení, jehož termín bude upřesněn. Adéla Chudobová a Milada Pochmanová
21. 6. 2010, 0:22
:-) marta sojková (gymnasiumkladno cz alt64 so)
Milí studenti současní i bývalí,
děkuji vám všem, kteří jste obětovali tento víkend a strávili ho s námi ve škole.
Přesto že jdu někdy vytočená z hodiny a pohoršená neznalostí a nepřipraveností svých žáků, musím si při těchto akcích přiznat, že mnohem důležitější je jejich vstřícnost, nadání nejen pro matematiku, reprezentativní chování a že se na ně můžeme spolehnout.
Děkuji ještě jednou P.Tatíčkovi, J.Libovickému, skupince absolventů z O8 a 4C i jiným, všem z pěveckého sboru, své třídě O5 a klukům z O7, všem přednášejícím v č.48 a také dramaťáku, který mimochodem vyhrál v pátek přehlídku souborů v kladenském divadle-blahopřeji. Děkuji občerstvovacímu týmu, jejich kafíčko a "studentská a kantorská krev" pomohly nejen návštěvníkům. Zvláštní ocenění si zaslouží naši primánci, kteří si samostatně připravili vystoupení a přesvědčili nás, že se tradice školy budou dále rozvíjet. Marta Sojková
20. 6. 2010, 14:15
:-) Výročí školy (volny cz alt64 zuzvlc)
Chtěla bych poděkovat především všem studentům, ať už současným, ale i našim absolventům, kteří přispěli k propagaci 110. výročí založení školy svou účastí ve sborech, jejich vedení, ale i v drobných, ale nenahraditelných pracech.
Děkuji také všem pedagogům, kteří se podíleli na oganizaci.

Na školní server Q během dneška nebo spíše zítřka dám fotky, které jsem nafotila.

Velmi bychom uvítali, kdybyste nám poskytli i další fotodokumentaci.

Předem děkujeme.
18. 6. 2010, 14:34
Věra Scheirichová (seznam cz alt64 verasch)
Za sedmdesát korun českých.
18. 6. 2010, 13:56
B-) Ondra
Za kolik si můžu koupit almanach ke 110. výročí založení školy?
4. 6. 2010, 17:02
B-) Špunt
Koho by zajímal úspěch 4.B a 4.C, ať koukne sem: http://www.rajce.idnes.cz/tabloroku2010-vysledky
Nebo ať si v pondělí koupí DNES.
21. 5. 2010, 16:15
Beruška (volny cz alt64 ivana4)
Já mám taky nějaký fotky, hodím je na Rajče a na FB (až se teda pořádně vyspím...).
21. 5. 2010, 13:25
:-) zuzana vlckova (volny cz alt64 zuzvlc)
Dobrý den,
pro případné zájemce - fotky ze zahájení i ukončení maturit dám na školní server v pondělí, protože bych je ráda trochu upravila.
3. 5. 2010, 21:37
Tom.Koula (seznam cz alt64 Tom Koula)
Natáčel někdo celý Majáles? Popř. vystoupení 2.B?
28. 4. 2010, 21:24
:-) sy (gymnasiumkladno cz alt64 sy)
Dovolujeme si pozvat všechny zájemce na zajímavou besedu.

V pondělí 3.května v 15.00 v č.35 bude hovořit RNDr. Žižka z AV ČR na téma Mikroskopovací technika.
Předpokládáme možnou další spolupráci jednotlivců z řad studentů přímo v Mikrobiologickém ústavu a na jiných odborných pracovištích.
Za SOVY sy.
28. 4. 2010, 15:51
Mirek (chemeng ntnu no alt64 surma)
Muzu se jenom zeptat, jestli probehly volby nanecisto nebo hejtman zapiskal a cele se to odpiskalo?
25. 4. 2010, 22:31
Maruška (gmail com alt64 mpospiskova)
to Palec: Ano, také si myslím, že podobné soutěže by měly v lepší případě být průzkum mínění dané skupiny lidí... ale v tomhle případě to tak pořadatel zcela jistě nemyslel. Nebo mi snad chceš tvrdit, že se jedná o průzkum toho, kolik má daná škola studentů a kolik ti mají kamarádů? Nebo jak je která škola oblíbená v jiných částech republiky? Kromě jména školy a města a jména projektu (které v zrovna ve vašem případě je nepříliš vysvětlující) tam totiž není nic, co by se mohlo zkoumat... A popravdě, fakt jsem ještě neviděla soutěž, která by byla průzkum mínění kohokoliv. I když se obvykle snažím hodnotit objektivně, stejně se neubráním a svým kamarádům často přidám hlas jen proto, že mě o to poprosí, případně proto, že jsou kamarádi (nebo protože jsem líná si prohlížet stovky ostatních příspěvků). A dle dosavadních zkušeností věřím, že se většina ani nesnaží... Ale ráda bych se pletla. A jinak, jestliže bylo v pravidlech řečeno, že každá ověřitelná a věrohodná mailová adresa může odevzdat jeden hlas, pak je samozřejmě zcela správně a podle pravidel, aby jsi si různé mailové adresy zajistil jak uznáš za vhodné... Mimochodem, jaké státní zakázky se rozhodují podobným hlasováním?

a taky Ivaně: Nějak mi uniká význam PR v tvém příspěvku... Taky nevím, co považuješ za kvalitní výuku, ale nemyslím, že by kvalita výuky stála a padala s vybaveností laboratoří digitálními vahami a binokulárními mikroskopy (dokonce myslím, že technicky náročné vybavení může v mnohém kvalitu výuky omezit :-)
Každopádně, to je snad problém pořadatelů (které bych rozhodně nenazvala mecenáši... ), jak jsou napsaná pravidla a ošetřený průběh soutěže (a komu tedy chtějí peníze věnovat). Jak bylo řečeno výše (i několikrát níže), v tomto případě evidentně o obsah projektu nejde, protože z názvu se pozná málo a nic než název projektu a školy hlasující neví. Vhodné by například myslím bylo nějak ty hlasy zkalibrovat (pokud by se podařilo zaručit, že je každý od jiného člověka). Ale to je spousta práce, která z hlediska pořadatelů nemá význam... Jako reklama bohatě stačí, že peníze dostal někdo, nejlépe nějaké děti nebo jiná všemi oblíbená skupina obyvatel.
24. 4. 2010, 12:55
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2já...n: Mailů můžeš mít na jednom serveru neomezeně, IP adres máš velice omezené množství. Navíc ta anketa o sobě tvrdí, že je autentizovaná mailem, ne IP adresou, která by vůči ní neměla být vůbec relevantní.
S nerozhodováním o penězích tímto způsobem musím jedině souhlasit.
Pokud jde o veřejné hlasování, musím souhlasit i s tím, že dosud neexistuje spolehlivý a dostatečně rozšířený a používaný způsob, jak by se daly jednotlivé hlasy autentizovat. Elektronický podpis vydaný nějakou slušnou certifikační autoritou dnes stále ještě není běžnou záležitostí.

2Maruška: Buď vnímáš takovou anketu jako průzkum veřejného mínění nebo jako soutěž s minimálními pravidly. Průzkum mínění by nemělo ovlivnit to, kolik kdo má mailů/času/technických znalostí - a tak k tomu přistupuji já. Stejně fungují třeba volby do poslanecké sněmovny; každý se také snaží získat ostatní na svou stranu. Ano, jestli jde o soutěžení, můžeme připustit i to, že jeden člověk odevzdá více hlasů. Pak ale nemůžeš brát jako něco jiného, že se někdo namáhá třeba půl hodiny s tím, aby pak odevzdával automaticky několik hlasů za vteřinu. Hlas jednotlivce tak sice nemá vůbec žádnou hodnotu a zvítězí ten, kdo napíše takový skript co nejdřív a nasadí ho na co nejvíc počítačů s co nejlepším připojením k internetu, ale pořád se v podstatě nedostáváš do sporu s žádnými pravidly. Hlasuješ jednou z jednoho mailu nebo si trochu hraješ s tím, jak je anketa technicky zajištěná... Hranice toho, co se smí a nesmí, je na internetu tenká nebo vůbec neexistuje... Potom jde o to, jak to myslel vyhlašovatel ankety a co je technicky schopen zajistit. A tady vidím největší problém toho všeho - není jasné, co přesně se od ankety čeká, a už vůbec není to, co se čeká, technicky ošetřeno.
Pokud jde "jen" o peníze také při státních zakázkách, byl bych rád, kdyby byly řízeny stejným systémem. Myslím, že bych měl docela zajímavý přivýdělek ke studiu... :-))) A ne že by mi pár milionků neudělalo radost. ;-) Myslím, že je docela zřejmé, že škole by ty peníze vážně pomohly. Ostatně i kdyby šlo jenom o nějaké ty digitální váhy do chemie, člověk by se mohl lépe soustředit na podstatu toho, co dělá, a nemusel by půl hodiny strávit alchymií s tárováním starých rovnoramenných vah. Jestliže ale jde o počítače pro fyziky, už je to úplně jiná kvalita výuky...
20. 4. 2010, 19:47
:-) Špunt
přidávám se k Demogratovi, budou na škole volby na nečisto? Myslím, že mnoho našich studentů by si volby na nečisto rádo zkusilo...
20. 4. 2010, 18:27
Beruška (volny cz alt64 ivana4)
2 Maruška: Nesouhlas. V těch projektech jsou docela obrovský sumy peněz (přiznám se, neznám přesnou částku, ale nepředpokládám, že by šlo jen o pár ,,trapných´´ stovek), který jdou z něčí kapsy nebo pokladny. V okamžiku, kdy rozhoduje o projektu PR školy, její kontakty a jiné známosti, zatímco jakýkoliv přínos projektu zůstává nevyhodnocen, může se stát, že vítěz spolkne investice mecenáše na něco zcela zbytečného - pro firmu zybtečné ztráty a ostuda.

Navíc takovýhle projekty nejsou soutěž krásy ani hlasování o dalších sedmi divech světa, takže to může některé užitečné záležitosti, které by si to zasloužily, smést ze stolu a uškodit tím několika desítkám či stovkám lidem, kterým pak nebude umožněna kvalitní výuka.
20. 4. 2010, 15:18
Maruška (gmail com alt64 mpospiskova)
já..n, Palec atd.: Nějak mi uniká, proč člověk nemůže hlasovat ze všech svých emailů a případně, když mu to za to stojí, si nemůže založit tisíc schránek a hlasovat z každé. Proč je to podvod? Pokud se nejedná o nic zásadního, ale "jen" o pár peněz nebo něčí radost, myslím, že je docela správné, aby vyhrál ten, který dokáže nadchnout spoustu lidí tak moc, že věnují svůj čas a hlasují pro něj i třeba víckrát. Samozřejmě neuvažuju Palce a jeho skripty, protože o nich nic nevím krom toho že existují:-)
19. 4. 2010, 22:11
B-) já...n (gmail com alt64 smyckaj)
Palec: A kde je řečeno, že jeden člověk má jedno IP, resp. jeden počítač. Myslím, že neexistuje skutečně efektivní způsob, jak tohle vyřešit. Jde o to mít podobné soutěže dostatečně zabezpečené alespoň podle toho mailu nebo IP, aby podvodníci nepodváděli tisíci hlasy, ale dvěma. A hlavně nerozhodovat o velkých penězích tímto způsobem.
19. 4. 2010, 22:01
B-) Palec (centrum cz alt64 softmalecek)
2pe: Někdy mě amatérismus podobných institucí opravdu zaráží, ale už si pomalu začínám zvykat... Naposledy jsem kroutil hlavou nad Goethe Institutem během hlasování v soutěži Schiller rap. Myslím, že by bylo skoro na místě opět napsat skriptík, který chyby využije a nasází někomu dostatečně velké množství hlasů - řekněme pár tisíc pro začátek...
Jinak je někde řečeno, že jeden člověk má jen jeden mail? O:-)
19. 4. 2010, 20:32
pe (gymnasiumkladno cz alt64 Lucie Pelikanova)
2Mirek, Vera:
V soutěži lze lehce podvádět a vyrobit si tolik hlasů, kolik škola potřebuje.
Asi nebudu jediná, kdo již teď ví jak.
A co pak? Mají se "navyrábět" podvodné hlasy?
Přemluvila jsem hodně lidí aby halsovalo, ale jakou to má cenu, když se hlasy dají pohodlně naklikat.
A máme je naklikat?
19. 4. 2010, 20:09
B-) Demograt
Chtěl bych se zeptat jestli někdo neví, jestli na naší škole budou volby nanečisto? Nebo se zalekneme p. Ratha a dělat je nebudeme?

Alpiq
generální partner školy

Sambar sport
sponzor školy

© Gymnázium Kladno 2004-2024
Kontakty    Partneři    Webmasteři    Novinky    Vyhledávání (pre-alfa)